Hudba

DigiBooster 3 pro AmigaOS 3, AmigaOS 4 a MorphOS

Dnes vyšla finální verze hudebního trackeru DigiBooster 3 pro AmigaOS 3, AmigaOS 4 a MorphOS.

Cena byla stanovena na 59 EUR za stažení, 69 EUR za CD verzi.

Logo DigiBoostera 3

Domovská stránka: http://www.digibooster.de/en/index.php

DigiBooster 3 Beta 26 pro AmigaOS 68k, AmigaOS 4 a MorphOS

DigiBooster 3 logoKrashan (Grzegorz Kraszewski) ve spolupráci s firmou APC&TCP vydal jednu z posledních beta verzí hudebního trackeru DigiBooster 3 Beta 26 pro AmigaOS 68k, AmigaOS 4 a MorphOS. Beta 26 obsahuje již všechny klíčové funkce a v roce 2014 vyjde na stejném základě plná verze DigiBooster 3.

Pozn. Podle původních informací se mělo pravděpodobně jednat o poslední beta verzi, nicméně na fóru se již hovoří o beta 27.

Každý uživatel si může novou beta verzi vyzkoušet a případné problémy nahlásit přímo na DigiBooster fóru. Nově je např. možné mixovat od 8 kHz do 192kHz, s podporou 24-bit výstupu a zápisem do WAVE nebo AIFF. Podrobnější technické info k více novinkám naleznete v seznamu změn.

Ke stažení:

Audio Evolution 4 pro MorphOS

Po vydání hudebního editoru Audio Evolution 4 pro AROS, AE4 je nyní dostupný i pro MorphOS. Jedná se o port AmigaOS 4 verze a má téměř identické funkce. Vyzkoušejte si demo verzi nebo si AE4 kupte za 49 EUR. Narozdíl od OS4 verze není obsažen SoundReplacer plug-in.

Audio Evolution 4 pro MorphOS

Ovladače pro zvukové karty s čipsetem Envy24HT pro MorphOS jsou zde. Číst dál

GoatTracker 2.67

Polluks (Stefan Haubenthal) nahrál na Aminet novou verzi programu GoatTracker 2.67 pro MorphOS. GoatTracker je opensource C64 hudební tracker. Využívá knihovnu SDL, proto musíte mít do MorphOS nainstalované PowerSDL.

GoatTracker
GoatTracker 2.67 na MorphOS 2

Původní verze GoatTracker 1.52 z MorphOS Software je již hodně zastaralá a změn je tedy opravdu hodně - viz readme.txt v archívu programu.

Číst dál

APC&TCP DigiRoller: dnes startuje veřejné betatestování DigiBosterPro 3

Firma APC&TCP dnes vydala nový program DigiRoller v rámci veřejného betatestování nových DigiBoosterPro 3 algoritmů (DigiBosterPro Open Beta Test). DigiRoller je utilitka s MUI rozhraním pro přehrávání modulů ve formátu DBM a jejich ukládání do AIFF/WAVE formátu. Obsahuje také benchmarkový mód, který umožní srovnání rychlosti enginu na různém hardware. DigiRoller byl vydán pro AmigaOS 3, AmigaOS 4 a MorphOS 1.4/2.x a běží na každém hardware, které tyto operační systémy podporují (s vyjímkou požadavku procesoru 68020+ pro AmigaOS 3).

DigiRoller

Klíčovou vlastností nového DigiBoosterPro je nezávislost na zvukovém systému AHI. Nový engine nepotřebuje AHI resamplování a mixování. Používá vlastní algoritmy, které mu dovolují dosažení lepší kvality - např. mixování tracků se provádí s 24-bitovou přesností. Zlomení závislosti na AHI také otevírá cestu pro vytvoření velmi kvalitních přehrávačů DigiBooster 3 modulů pro ne-amigistické operační systémy jako Windows, Linux nebo MacOS. Číst dál

CodeAudio 3.0

Daniel Westerberg z OnyxSoftu vydává nový software CodeAudio 3.0. CodeAudio je GUI (MUI) pro enkódování hudby v Lame, Ogg, Flac, Faad a mnoho dalších hudebních utilitek. Nahrazuje původní prográmek TheMPegEncGUI, díky mnoha vylepšením je nyní přejmenován na CodeAudio. Program obsahuje průvodce pro enkódování MP3 pro jednoduché ukládání hudby z CD do MP3, ten umožňuje připojení na internet pro stáhnutí informací jako např. název alba, názvy písniček atd.:

CodeAudio
CodeAudio (MorphOS)

Program byl úspěšně otestován na MorphOS 2.2, AmigaOS 4.1 i AmigaOS 3.x. Číst dál

ProTrekkr 1.98d pro AmigaOS 4

Fredrik Wikstrom portoval na AmigaOS 4 nejnovější verzi 1.98d programu ProTrekkr. ProTrekkr (dříve známý jako NoiseTrekker) je hudební tracker, který kombinuje softwarový syntetizér s tradičním sample trackerem - můžete ho použít ke složení elektronické hudby (jako psytrance, trance goa, hard acid, IDM, chip, techno, atd.) pro intra, dema nebo hry.

protrekkr Číst dál

APC&TCP hledá testery pro Digibooster Professional 3

APC&TCP hledá uživatele pro testování alpha vydání hudebního trackeru Digibooster Professional 3.

digiboosterpro
Digibooster Professional

Požadavky: Číst dál

MorphOS: Přehrávač FLAC pro AmiNetRadio

Fanoušci zvuku ve vysoké kvalitě mohou vyzkoušet nový přehrávač formátu FLAC  jako plugin pro AmiNetRadio.

skin: Internal

Dekodér je založený na nejnovější verzi knihovny libFLAC a podporuje 16bit stereo soubory. Metadata informace jsou také podporovány. Autorem je jacadcaps, plugin je dostupný ve dvou variantách: pro CPU s jednotkou AltiVec a bez AltiVecu. Vyžaduje MorphOS 2.1.

Číst dál

Hively Tracker 1.6 pro MorphOS

BuZz vytvořil nativní MorphOS verzi hudebního trackeru Hively Tracker 1.6. Hively Tracker vznikl na hudebním formátu AHX, který vytvořili v 90. letech Dexter a Pink of Abyss. Schopnosti Hively Trackeru však sahají za hranice AHX formátu a proto program využívá i své vlastní formáty modulů a nástrojů.

Main Window Číst dál

Syndikovat obsah