Video

Video: Luky a přednáška o MorphOS 2 na AKF Párty

Holyna dnes nahrál na YouTube ještě 75 minutové video z přednášky o MorphOS 2, kterou jsem měl na Amiga Klub Forever Párty 2008. Díky Laughing 

MorphOS prezentace - Luky

MorphOS prezentace - Luky

MorphOS prezentace - Luky

Video: Amiga Klub Forever Párty 2008 + PowerDev Meeting #4

Holyna mi zaslal odkaz na své 50ti minutové FullHD video z naší akce Amiga Klub Forever Párty 2008 + PowerDev Meeting #4, které našel a nahrál na server YouTube. Takže pokud se na chvíli chcete vrátit v čase, máte možnost Wink Díky!

Amiga Klub Forever Párty + PowerDev Meeting #4 video

Amiga Klub Forever Párty + PowerDev Meeting #4 video

Amiga Klub Forever Párty + PowerDev Meeting #4 video

Amiga Klub Forever Párty + PowerDev Meeting #4 video

Amiga Klub Forever Párty + PowerDev Meeting #4 video

Více info např. zde:

Report: PowerDev Meeting #4 (Czech PUG), Amiga Klub Forever Párty 2008
150 fotografií z akce
PowerDev Meeting #4, Amiga Klub Forever Párty 2008
AKF 2008 + PowerDev4 meeting (PanPrase.cz)
AKF 2k8 & PowerDev 4 (amiga.webz.cz)
Videa z AKF08 a PowerDev4 (amiga.webz.cz)
AKF 2008 + PowerDev4 (amiga.webz.cz)

Geit@Home #2 2012: MorphOS 3.2 bude podporovat notebooky iBook G4

Na německé akci Geit@Home #2 2012 bylo oznámeno, že MorphOS 3.2 bude oficiálně podporovat notebooky iBook G4 1.33 GHz. Vývojová verze MorphOS již na iBooku běží a je plně podporován (kromě Wifi). Tento specifický model používá ADB klávesnici a ADB touchpad. Na iBook G4 již funguje i podpora 3D grafiky.


MorphOS + iBook demo video

Konkrétní verze iBook, které bude MorphOS 3.2 podporovat, budou oznámeny později. Číst dál

Hollywood 5: Infinity

Po dvou letech vývoje, Airsoft Softwair s radostí oznamuje okamžitou dostupnost Hollywood 5: Infinity pro AmigaOS a kompatibilní systémy a Windows.

Hollywood je multiplatformní multimediální aplikační vrstva, která umožňuje vyvíjet prezentace, programy a hry pro spoustu operačních systémů najednou. 

Jedná se o masivní aktualizaci, která se může pochlubit s více než 120 novými funkcemi v porovnání s Hollywood 4.8 a přináší nové možnosti a zlepšení. Mezi nejdůležitější novinky patří například možnost přehrávání video streamů, plná internetová a síťová podpora, podpora vektorové grafiky a vektorových formátů jako SVG, hardwarově akcelerovaný double-buffering, vestavěný syntetizér a mnohem mnohem více.

Hollywood 5: Infinity je bezpochyby nejvíce pokročilá Amiga multimediální aplikace a na Windows je to čerstvá alternativa k nafouknutým systémům, které potřebují tuny DLL knihoven, paměti a místa na disku. Hollywood je hodně stabilní, extrémně jednoduchý na použití a flexibilní, používá ho hodně kreativních lidí po celém světě. Úplně unikátní je možnost cross-kompilace nativních spustitelných souborů pro mnoho platforem: AmigaOS 3, AmigaOS 4, WarpOS, MorphOS, AROS (x86), Windows, Linux (x86 & nově i PowerPC) a Mac OS X (x86 i PowerPC).

   

Více informací, obrázků a možnost zakoupení (99 EUR nebo levnější aktualizace či dražší zvýhodněné balíčky) - viz domovská stránka Airsoft Softwair.

Video: Amiga v roce 2011 - AmigaOS 4, MorphOS, AROS, AmigaOS 3.9

Dan Wood natočil pěkné video o amigáckých operačních systémech v roce 2011 - AmigaOS 4.1 na AmigaOne počítači, MorphOS 2 na Mac Mini, AROS na PC a AmigaOS 3.9 na Amize 1200.  Snímek je v angličtině a má 30 minut: Why use Amiga in 2011? (AmigaOS 4, MorphOS, AROS, AmigaOS 3.9). Jedná se o volné pokračování úspěšného 10 minutového videa z roku 2009, které bylo zhlédnuto víc jak 64 000 krát: Why use AmigaOS 4 in 2009? - Long cut.

Video: "Only Amiga" - Eric Schwartz

Eric W. Schwartz vytvořil další animovanou poctu Amize. Tentokrát se jedná o 4 minutové video "Only Amiga" k 25. výročí Amigy, které obsahuje zároveň několik úryvků z různých TV show, 2D a 3D animací a také her a Amiga dem.

Only Amiga

Eric vytvořil video za pomocí strojů: Amiga 4000T (2D animace, 3D modeling a nastavení scény), Amiga 1200 (barvení 2D animace - Michael D. Barclay), Pegasos 2 (rendering, konverze souborů, čestná Amiga) a Mac Mini G4 (editace a video konverze). Použitý software: AmigaOS 3.9 a MorphOS 2.5, Samplitude Opus, Photon Cel Animator, Poseidon, Disney Animation Studio, Deluxe Paint 4 AGA a Personal Paint, Take 2, Lightwave 5.1, ImageFX, Showgirls, Quickmovie, iMovie a AT-AT Walker 3D objekt (Andrey Kurin, Lucasfilm, Inc.). Číst dál

Viva Amiga - dokumentární film o Amize

Zach Weddington, který považuje Amigu za velkou část svého dětství a již od 13 let se učil počítačové animaci právě na Amize, se rozhodl natočit dokumentární film o Amize - Viva Amiga: the story of a beautiful machine (Sláva Amize: příběh krásného počítače).

Filmaři nyní sbírají seznam jmen lidí, kteří by si chtěli film před-objednat na DVD za 20-25 dolarů. Bude také nabízeno reklamní zboží - trička apod. Jedná se o nezávislý film vytvořený Amiga uživatelem a převážně neplacenými spolupracovníky. Film je stále ve výrobě. Pokud byste si film chtěli předobjednat, zašlete e-mail s předmětem Pre-order na adresu vivaamiga@gmail.com. Není to nic zázavného a budete pouze umístěni na "pre-ordering" mailovou konferenci.

Video trailer: Official Viva Amiga Teaser Trailer Version 1 Číst dál

Video: Realtime zobrazování videa z firewire kamery na MorphOS

Guillaume "Yomgui" Roguez zveřejnil nové video, na kterém prezentuje realtime zobrazování videa z DVcam kamery připojené přes firewire k Mac Mini G4 + MorphOS s jeho aktuální vývojovou verzí firewire ovladačů Helios.

Odkaz na video: Realtime FW DVcam grab and display on MacMiniG4/MorphOS Číst dál

Blender 2.52 r128 - střih videa na MorphOS

Guillaume "Yomgui" Roguez si po vydání firewire ovladače Helios 0.4 svn r560 pro MorphOS našel chvíli času opět na jeho port nadupaného grafického software Blender 2.5 pro MorphOS a vydal aktualizaci, která opravuje několik chyb v integrovaném sequenceru pro stříhání videa. Většina z nich byla způsobena špatným používáním timer.device, ale opravil přímo i jednu chybu Blenderu.

Pro původní kompletní archív Blender 2.5alpha2 pro MorphOS je tedy nyní k dispozici aktualizace Blender 2.52 r128 pro MorphOS.

Yomgui následně natočil video se svojí HV30 dvcam a použil Mac Mini G4 + firewire ovladač Helios ke stažení videa do počítače a Blender pro HD video přehrávání a editace. Konečné úpravy videa byly také udělany na MorphOS... vše na MorphOS Smile Číst dál

Foto a video: Firewire disk na MorphOS přes ovladač Helios

Guillaume "Yomgui" Roguez prezentoval na Amiga párty AmigaZoom svoji nejnovější verzi firewire ovladače Helios pro MorphOS na Mac Mini s připojeným extérním Mini diskem - viz krátké video:

Také zveřejnil první dva screenshoty připojeného firewire disku pod MorphOS na Mac Mini:


Ukázka připojeného firewire disku na MorphOS (přes ovladač zařízení sbp2.device) Číst dál

Syndikovat obsah